Raspberry Pi: een mini computer met vele mogelijkheden

Steeds vaker kom je als consument de Raspberry Pi tegen.
Is het niet op het internet danwel bij een vriend, kennis of familielid die dit prachtige apparaat heeft aangeschaft.

Wat is nu die Raspberry Pi en veel belangrijker, wat zijn de mogelijkheden?

"De Raspberry Pi is een singleboardcomputer gebaseerd  op ARM-processors. De Raspberry Pi werd ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge Universiteit en is bedoeld voor educatieve doeleinden."

Bovenstaande tekst vind je terug op de wikipedia pagina van Raspberry Pi.
De educatieve doeleinden die naar voren komen zijn eindeloos, zolang de snelheid van deze computer het toelaat. Zo meldde Nu.nl in Mei dat de Raspberry Pi gebruikt is om een ballon de ruimte in te sturen. De ballon haalde uiteindelijk een hoogte van 40km waardoor dit project kan worden gezien als geslaagd!

De komende tijd zullen we vanuit gadgetpark.nl meer leuke projecten bespreken die uitgevoerd zijn in combinatie met de Raspberry Pi.

XBMC


Voor thuisgebruik is de Raspberry Pi uitermate geschikt in combinatie met XBMC. Deze software stelt je in staat de Pi te gebruiken als mediaspeler voor al je favoriete films en series. XBMC staat voor X-BOX Media Center en is een open source software dat in een aantal jaren is gegroeid tot een volwaardig programma voor multimedia producten.

Zelf aan de slag met de Raspberry Pi?
Het losse moederbord van de Raspberry Pi is te verkrijgen bij Gadgetpark.nl via Raspberry Pi model B Een Raspberry Pi inclusief de nodige accessoires is verkrijgbaar inclusief XBMC via Raspberry Pi complete set

  Gadgetpark     26-08-2014 21:27     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Thijs: Gadgetpark -  02-09-2014

Beste Cock Pafort, De afstandbediening is plug & play en zou daardoor direct moeten werken. Kunt u contact opnemen met ons via info@gadgetpark.nl? Indien u uw ordernummer aan ons geeft kunnen wij u ook het beste helpen om het zo snel mogelijk op te lossen voor u.

 Cock Pafort -  31-08-2014

Ik heb gisteren mijn RP B+ van u ontvangen. De WiFi plug van de afstandsbediening in de USB slot gedaan en de andere kabels aangesloten. Voedingskabel in stopcontact en de raspberry start op maar de afstandsbediening doet niets. Voeding losgehaald en plug van de afstandsbediening eruit. Losse muis en toetsenbord inde USB gestoken. Voeding weer in stopcontact en zie dat de lichtjes op de muis en toetsenbord enkele seconden aan gaan en dan weer uit en dus weer geen contact. Het lijkt erop dat de USB wordt uitgeschakeld. Wat doe ik fout en wat kan een oplossing zijn?

 
          KLANTENSERVICE

          Over ons        
          Voorwaarden
          Contact


 
 
 
 
 
BEDRIJFSINFORMATIE

THYGO V.O.F.
Pilotenstraat 3
5275BA Den Dungen
E: info@gadgetpark.nl
T: +31(0)6 21982465
KvK: 513234430000
BTW: 823216743B01

De klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 10:30u-17:00u